Loading...

News

CREAR CURTMETRATGES PER FRENAR L'ODI A LES AULES
Home / News

CREAR CURTMETRATGES PER FRENAR L'ODI A LES AULES

Aconseguir una societat més justa i igualitària és un dels reptes als quals ens enfrontem avui dia. Amb aquest objectiu en ment, la iniciativa europea Hate Interrupter Teams (HIT) busca combatre l'odi cap als migrants i les minories mitjançant activitats participatives.


Per aconseguir aquest objectiu és crucial treballar amb els adolescents, ja que la seva visió de món comença a formar-se en aquesta edat. Mitjançant el projecte HIT, els alumnes de 14 a 19 anys reben xerrades i tallers per reflexionar sobre com els comportaments xenòfobs i la discriminació per qüestió d'ètnia i origen s'instal·la en els discursos i hàbits de la vida quotidiana.


La iniciativa va començar l'octubre de 2018 i té una durada de dos anys. Es desenvolupa en xarxa a través de diversos països europeus: Xipre, Regne Unit, Itàlia, Grècia, Alemanya, Bulgària i Espanya. Diferents organitzacions del tercer sector s'encarreguen d'organitzar activitats i dinamitzar la xarxa en cada un dels països.


CEPS Projectes Socials és l'organització que lidera el projecte a Espanya. Una de les principals activitats ha estat la realització de tallers audiovisuals amb alumnes de secundària i batxillerat en diferents centres escolars de Barcelona.


La productora El Parlante ha estat la responsable d'impartir aquests tallers pràctics i acompanyar l'alumnat en les tasques d'elaboració de el guió, muntatge i edició.